P3 hoogst haalbare voor Verstappen: “Ik wil het Mercedes moeilijk maken in de race”

Met een derde tijd behaalde Max Verstappen tijdens de kwalificatie voor de GP van Spanje het hoogst haalbare. De focus bij Verstappen en Red Bull ligt dan ook op de race, waarin ze het Mercedes lastig willen maken.


Na een overwinning op het circuit van Silverstone hoopten sommigen dat de dominantie van Mercedes eindelijk doorbroken zou worden. Tijdens de kwalificatie is dat zeker en vast nog niet het geval. Daarin moet iedereen, inclusief Max Verstappen, zijn meerdere erkennen in het Mercedes-duo dat onderling om de polepositie strijdt.

“Dit is momenteel het maximale wat we kunnen doen”, geeft Verstappen volgens zijn officiële website toe na afloop van de kwalificatie.

“Het hele weekend zijn we al derde, dus ik ben best tevreden. Ik hoop dat we er in de race dichter bij kunnen zitten. De long runs zagen er gisteren niet slecht uit, maar morgen is weer een andere dag. We zullen het zien.”

Tijdens de kwalificatie op het Circuit de Barcelona-Catalunya was het verschil met Mercedes echter wel kleiner dan vorig raceweekend.

“Het gat is zeven tienden, maar als je ziet dat we er de afgelopen wedstrijden iedere keer meer dan een seconde achter stonden, denk ik niet dat het verkeerd ging. We weten dat zij over één ronde gewoon enorm snel zijn”, aldus Verstappen.

Wat de race betreft hoopt Verstappen dat hij het beide Mercedes-rijders lastig kan maken, al zitten de karakteristieken van het circuit op dat vlak misschien niet echt mee.

“Dat is nog lastig te zeggen, maar ik voelde me in ieder geval goed in de auto. Ik hoop dat ik wat druk op ze kan uitoefenen,” blikt Verstappen vooruit. “Het is hier lastig inhalen, vooral met de auto’s waar we nu in rijden.”

“Als je binnen drie seconden van een ander rijdt, merk je al dat je downforce verliest. Natuurlijk win je wat tijd op het rechte stuk, maar je verliest in de laatste sector veel grip. Als je dan probeert binnen anderhalve seconde te zitten, is het al een stuk moeilijker, dus we moeten het denk ik op strategie gaan doen. We gaan alles op alles zetten om het ze moeilijk te maken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner