Sebastian Vettel na P11: “Dit was één van mijn betere sessies”

Opnieuw een teleurstellende kwalificatie voor Sebastian Vettel vandaag. De Duitser reageerde na zijn elfde tijd enigszins gelaten, al doet hij naar eigen zeggen wel zijn uiterste best.


Ondanks een nieuw chassis lijkt er weinig vooruitgang te bespeuren bij Sebastian Vettel. Vettel sneuvelde immers opnieuw in Q2 terwijl teamgenoot Charles Leclerc wel kon doorstoten tot Q3.

“De eerste sector was oké, maar in de middelste sector begon de wagen zich meer en meer nerveus te gedragen,” vertelde Vettel na afloop.

“Ik ondervond vooral in bocht 7 problemen, ik verloor halverwege de bocht de achterkant van de wagen, de snelheid daar inschatten was moeilijk. Ook de de vijfde bocht was erg tricky voor mij deze namiddag.”

“In de laatste sector werd het beter naar het einde toe, maar het voelde nog steeds tricky om de juiste balans te vinden. Het was één van de betere sessies dit weekend maar duidelijk nog niet goed genoeg.”

Het nieuwe chassis zorgt dus niet voor een grote vooruitgang bij Vettel en wat hij ook probeert, Vettel heeft ook geen antwoord voor de tegenvallende performance.

“Er zijn dingen waarop ik geen antwoord heb,” aldus Vettel over de problemen die hij ervaart.

“Ik probeer alles wat ik kan en ik probeer alle dingen te negeren die niet juist zijn en probeer zo goed mogelijk mijn best te doen. Dat is het enige dat ik momenteel kan doen,” besloot Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}