Jerez en Turkije in november op F1-kalender?

Het circuit van Jerez en het circuit Istanbul Park komen in beeld om een plaatsje op de herziene F1-kalender 2020 te krijgen.


Ondertussen heeft de nieuwe F1-kalender 2020 al grotendeels vorm gekregen. De races volgen elkaar in sneltempo op maar Liberty Media wil graag nog enkele races toevoegen. Opvallend daarbij is dat steeds meer circuits die ooit hun plaats op de F1-kalender verloren dit jaar een plaats op de nieuwe F1-kalender krijgen.

Nadat eerder bijvoorbeeld al de Nürburgring en Imola opnieuw een plaats op de F1-kalender kregen lijkt nu ook het circuit Istanbul Park te kunnen terugkeren op de kalender. Er waren al langer geruchten over een eventuele terugkeer van de GP van Turkije maar deze lijken nu steeds concreter te worden. Het is van 2011 geleden dat er een F1-race in Turkije plaatsvond.

Naast Istanbul Park lijkt ook het circuit van Jerez in beeld te komen voor een plaats op de F1-kalender. Beide circuits zouden eventueel in november een F1-race organiseren. Voorlopig staat het circuit van Imola op 1 november als laatste op de herziene F1-kalender.

Liberty Media zou echter graag tijdens de anderhalve maand daarna nog verschillende races op de kalender plaatsen. De uiteindelijke seizoensfinale zou net als de voorbije jaren in Abu Dhabi plaatsvinden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023