Valtteri Bottas doet een belofte: “Ik ga bij de start iets proberen”

Valtteri Bottas moest tijdens de kwalificatie tevreden zijn met de tweede plaats maar tijdens de race gaat de Fin resoluut voor de overwinning. We mogen ons dan ook aan een agressieve start van de Fin verwachten.


“Ik wist dat het zoals altijd erg close zou worden met Lewis. Mijn eerste rondje was uiteindelijk erg mooi en clean gereden, zeker in de derde sector,” vertelde Bottas tijdens de persconferentie na afloop van de kwalificatie.

“Het werd steeds beter en beter in de derde sector maar het was nog steeds niet goed genoeg. Het is uiteraard vervelend maar Lewis heeft het erg goed gedaan en als team staan we opnieuw op de eerste startrij.”

Toen Bottas werd gevraagd of hij over een wagen beschikt waarmee hij Hamilton tijdens de race kan verslaan is hij er van overtuigd van wel, al zal net als bij zoveel andere races de start cruciaal zijn.

“Ik denk dat de start voor mij de beste kans is. Op vrijdag waren de lange runs competitief. Ik beschik over de racesnelheid maar de start zal mijn beste kans zijn.”

Waarna Bottas een duidelijke belofte doet voor de start van de race.

“Geloof me, ik ga echt proberen om als eerste door de eerste bocht te gaan.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023