David Coulthard onthult mogelijke redenen voor uitblijven contract tussen Lewis Hamilton en Mercedes

Volgens voormalig F1-piloot David Coulthard kunnen er heel wat redenen zijn waardoor er nog steeds geen overeenkomst is bereikt tussen Lewis Hamilton en het Mercedes F1 team.


Coulthard is van mening dat er heel wat aspecten zijn die er voor kunnen zorgen dat Hamilton en Mercedes zich nog niet kunnen vinden in een nieuw contract.

“Er worden heel wat spelletjes gespeeld,” vertelt Coulthard tegenover ‘Express Sport’. “Er kunnen verschillende redenen zijn waarom er geen overeenkomst wordt bekendgemaakt.”

“Het zou kunnen dat Mercedes het gevoel heeft dat ze al het mogelijke uit hun samenwerking met Lewis Hamilton gehaald hebben.”

“Lewis die het record van het aantal wereldtitels verbreek? Wie haalt daar het meeste uit? Lewis of Mercedes?”

“Indien Lewis er meer baat bij heeft dan heeft het weinig zin voor Mercedes. Indien Mercedes er meer uit haalt dan maakt dat Lewis weinig uit omdat hij nog steeds zijn achtste wereldtitel behaalt.”

“Business is business. Niemand geeft zomaar geld weg omdat iemand leuk is of omdat iemand goed is in wat hij doet. Er moet een overeenkomst bereikt worden die als waardevol wordt gepercipieerd.”

Maar volgens Coulthard kunnen er ook andere redenen aan de basis van het uitblijven van de overeenkomst liggen.

“Misschien wil Lewis meer marketingrechten om zijn beeltenis met Mercedes te gebruiken, wat hij volgens mij nu niet kan,” aldus Coulthard.

“Hij kan zijn eigen beeltenis gebruiken, hij is een ambassadeur van Tommy Hilfiger, maar hij zal zichzelf niet met een Lewis Hamilton vodka naast een Formule 1-bolide mogen afbeelden omdat die rechten bij het team horen. Misschien zijn ze daarover aan het onderhandelen?”

“Je zou een volledige encyclopedie kunnen schrijven over wat er in het contract kan staan.”

Coulthard heeft zelf heel wat ervaring als F1-piloot en kent ook het wereldje door en door. Volgens hem kunnen er dan ook allerlei clausules in contracten worden opgenomen.

“Ik kan me inbeelden dat het in zijn contract wordt opgenomen,” vertelt Coulthard. “Sommige rijders hebben namen in hun contract staan die ze niet ales teamgenoot willen.”

Of hij allerlei punten en komma’s voor problemen in de onderhandelingen tussen Hamilton en Mercedes kunnen zorgen …


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023