“Formule 1 in gesprek met verschillende automerken over mogelijke deelname”

Volgens de nieuwe F1-baas Stefano Domenicali is de Formule 1 met verschillende partijen in gesprek over een mogelijke deelname aan de Formule 1.


Stefano Domenicali is van mening dat de Formule 1 als platform kan dienen voor autoconstructeurs die zichzelf een jonger imago willen toemeten, een probleem waarmee verschillende constructeurs momenteel kampen.

“Ik denk dat één van de grootste uitdagingen voor autoconstructeurs is dat ze zich vandaag de dag veel jonger moeten voelen,” aldus Domenicali tegenover ‘Sky Sports’.

Mercedes is één van de mooie voorbeelden van automerken die zich deels door de Formule 1 een jonger publiek heeft aangemeten.

“Er is een soort strijd tussen de ‘old school’ OEM’s (Original Equipment Manufacturers) en de nieuwe OEM’s die langs de mobility-kant aan het opkomen zijn. Maar ik denk dat de OEM’s de Formule 1 als platform kunnen gebruiken om een fris en jonger imago voor de toekomst te verkrijgen.”

Domenicali bevestigde vervolgens dat er gesprekken gaande zijn met verschillende kandidaten om in de Formule 1 te stappen.

“Wat ik kan bevestigen is dat er gesprekken gaande zijn met nieuwe constructeurs. Momenteel geven ze de voorkeur eraan om zich stil en op de achtergrond te houden maar het goede nieuws is dat er andere bedrijven, zeer belangrijk bedrijven zijn die willen bekijken wat de F1 als platform voor hen kan betekenen.”

“Niet alleen op het vlak van technologie maar ook wat de Formule 1 kan betekenen voor de autoconstructeur.”

Afwachten dus of de Formule 1 binnenkort één of meerdere nieuwe constructeurs mag verwelkomen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023