David Coulthard uit felle kritiek opYuki Tsunoda: “Hij moet zijn rugzakje nemen en naar huis gaan”

AlphaTauri F1 team
AlphaTauri F1 team

Voormalig F1-piloot en Channel 4-commentator David Coulthard is niet onder de indruk van Yuki Tsunoda zijn performance tijdens zijn eerste seizoen in de Formule 1. Volgens Coulthard zou Tsunoda de F1 moeten verlaten in plaats van ook volgend jaar voor AlphaTauri te rijden.

AlphaTauri bevestigde onlangs dat Pierre Gasly en Yuki Tsunoda ook volgend jaar het rijdersduo bij het team zullen vormen. Tsunoda liet zelf in een reactie verstaan dat hij verrast was dat hij ondanks zijn vele crashes voor het team mocht blijven rijden.

“Ik ben verrast dat ik volgend jaar mag blijven,” zei Tsunoda. “Ik bleef crashen en dat kostte het team enorm veel geld. Het was geen goede manier om de eerste seizoenshelft af te sluiten.”

David Coulthard vindt de keuze voor de contractverlenging van Tsunoda volledig fout en zegt dat in zijn geheel eigen en directe stijl.

“Van welke planeet komt hij? Ik vind dat hij zijn rugzakje moet nemen en naar huis moet gaan. want dat is niet hoe een racepiloot moet klinken,” vertelde Coulthard op Channel 4.

“‘Ik ben in shock dat ik mijn racezitje mag houden omdat ik blijf crashen’ zegt hij. Als ik hem was zou ik een zo goedkoop mogelijk vliegtuigticket kopen want na volgend jaar zal hij niet meer in de Formule 1 racen.”

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA