David Coulthard: “Wat Charles Leclerc doet is onaanvaardbaar”

Ferrari
Ferrari

Volgens voormalig F1-piloot David Coulthard moet Ferrari-rijder Charles Leclerc er dringend voor zorgen dat hij minder fouten maakt. Tegelijkertijd is Coulthard van mening dat Leclerc enorm waardevol is voor Ferrari.

Tijdens het raceweekend in Miami ging Leclerc twee keer van de baan in dezelfde bocht. Vooral zijn crash tijdens de kwalificatie was cruciaal want de Monegask leek op weg naar de polepositie of op zijn minst een plaats op de eerste startrij. Leclerc mag volgens Coulthard dergelijke fouten niet blijven maken, zeker niet als hij wereldkampioen wil worden.

“Het is onaanvaardbaar en duidelijk een zwak punt,” vertelde Coulthard tegenover het Britse ‘Channel 4’. “Hij is geweldig snel, hij haalt enorm veel uit de wagen maar hij maakt te veel fouten en er is te veel schade.”

“Hij weet het, het team weet het, ze aanvaarden het want wat kan je anders doen? Ze gaan hem niet ontslaan, hij is hun belangrijkste bezit op het vlak van het ultieme uit de wagen te halen.”

Volgens Coulthard zou Leclerc alleen nog maar een betere rijder worden als hij wereldkampioen wordt. Dan zou Leclerc tot rust kunnen komen en een nog betere rijder worden.

“Het enige dat hij nodig heeft is een wereldtitel en dan is het pakket compleet,” aldus Coulthard. “Nu heeft hij die wereldtitel niet. Daarom rijdt hij wat wanhopig rond en buiten zijn eigen capaciteiten.”

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print