“De liefde tussen Fernando Alonso en Aston Martin zal niet blijven duren”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens voormalig Williams-teammanager en F1-journalist Peter Windsor zal de mooie periode die Fernando Alonso en Aston Martin momenteel samen beleven niet blijven duren en plots erg hard en pijnlijk beëindigd worden.

Alonso zorgde vorig jaar voor een verrassing van formaat door zijn overstap van Alpine naar Aston Martin aan te kondigen. Met vier podiumplaatsen tijdens vijf races beleven Alonso en Aston Martin momenteel een schitterende start van het seizoen. Er wordt in beide richtingen met lof gestrooid maar dat zal volgens F1-journalist Peter Windsor niet blijven duren.

De samenwerking tussen Alonso en Stroll verloopt tot dusver erg vlot. Alonso bewierookt Lance Stroll af en toe, ook al vormt die tot dusver niet echt een uitdaging voor hem. Alonso beweert zelfs dat hij Lance Stroll aan het voorbereiden is om Aston Martin de komende 10 à 15 jaar te leiden.

Met de lofzang voor Lance Stroll probeert de tweevoudig F1-kampioen zichzelf volgens Peter Windsor populairder te maken bij Aston Martin en in het bijzonder Lawrence Stroll. Volgens Windsor zal Alonso het spelletje niet kunnen blijven spelen en zal het vroeg of laat tot een conflict komen.

“Ik denk dat hij op het vlak van het racen tot de beste rijders behoort,” aldus Windsor op YouTube tijdens zijn terugblik op het raceweekend in Miami. “Ik denk dat Alonso even goed kan kwalificeren als vier of andere rijders, maar hij is vooral op de racedag enorm goed.”

“Op politiek vlak is hij een zeer moeilijke rijder om te managen in je team, zoals je dat al kon zien aan de hand van zijn buitensporige commentaren over hoe goed Lance wel niet is, dat hij Lance helpt, niets daarvan interesseert Alonso echt.”

“Je ziet duidelijk dat hij een soort ‘We love Fernando’ probeert te bewerkstelligen binnen Aston Martin en op een dag zal alles waarschijnlijk in elkaar stuiken, we kennen Fernando maar al te goed.”

“We zullen zien hoe dat gaat, misschien werkt het. Misschien zal het rijdersduo Stroll/Alonso de sterkste band ooit in de geschiedenis van de mensheid zijn.”