Toto Wolff over contractbesprekingen met Lewis Hamilton: “Er worden wat e-mails verstuurd”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zijn de contractbesprekingen met Lewis Hamilton volop bezig maar nog ver van afgerond. Wolff benadrukt nogmaals dat ze er wel uit zullen komen en dat een contractverlenging het meest waarschijnlijke scenario is.

Iedere keer wanneer Lewis Hamilton zijn contract bij Mercedes afloopt is er bijzonder veel aandacht voor de contractbesprekingen. Dat is dit jaar zeker en vast niet anders. Vooral ook omdat de contractbesprekingen helemaal anders zijn dan de voorbije jaren en zeker dan zijn laatste contractverlenging.

Toen had Hamilton net zijn zevende wereldtitel veroverd en leek er geen vuiltje aan de lucht. Het leek een kwestie van wat cijfers hier en daar. Nu zijn we echter enkele jaren later. Er was de pijnlijke nederlaag van Abu Dhabi 2021 en ondertussen heeft Mercedes voor het tweede jaar op rij geen wagen waarmee voor de wereldtitel kan gestreden worden. Volgens Toto Wolff moet er echter niet getwijfeld worden aan een contractverlenging.

“Al 11 jaar werken we nu samen,” aldus Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff. “Iedere keer wanneer we over een nieuw contract voor Lewis praten weerklinkt gedurende zes maanden ‘Waar staan we, wat gebeurt er?'”

“En wij blijven maar zeggen dat we doorgaan, dat het geen moeilijke contractbesprekingen zijn, dat het gewoon een andere tijdlijn is en wat andere cijfers hier en daar.”

“Dat is wat we doen. We werken eraan. Het is ‘work in progress’, we sturen wat e-mails over en weer en uiteindelijk zal er getekend worden.”