“De dominantie van Mercedes is een probleem voor de F1”

Voormalig F1-teameigenaar Eddie Jordan denkt dat de aanhoudende dominantie van Mercedes een probleem is voor de sport.


Afgelopen seizoen kaapte Mercedes op een dominante manier voor de zevende keer op rij zowel de rijders- als de constructeurstitel weg. Doordat de coronacrisis roet in het eten strooide van de geplande nieuwe technische reglementen zijn ze ook dit jaar topfavoriet om zichzelf weer op te volgen.

Volgens Eddie Jordan is het helemaal niet goed voor de Formule 1 dat er geen einde lijkt te komen aan de dominantie van Mercedes, dat vertelde hij bij ‘BBC Scotland.’

“Racing Point won een race vorig jaar, dat was ongelooflijk van Sergio Perez en Max Verstappen won de laatste race van het jaar maar dat betekent niet dat het kampioenschap in 2021 plots meer open zal zijn,” aldus Jordan.

“Mercedes heeft de beste mensen en de beste motor, dus hoe kunnen ze er niet in slagen om wereldkampioen te worden? Dat is een probleem volgens mij. Het is moeilijk om de juiste sponsors aan te trekken en daar kan je gewoon niet tegenop.”

Vorig jaar wist Mercedes dertien van de zeventien races te winnen en elf daarvan werden gewonnen door Lewis Hamilton die met ruime voorsprong zijn zevende wereldtitel in de Formule 1 veroverde en zo het record van Michael Schumacher evenaarde.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print