Haas F1-bolide wordt door coronavirus pas in Bahrein een eerste keer gestart

Bij verschillende F1-teams vinden rond deze periode de zogenaamde ‘fire-ups’ van de nieuwe F1-bolides plaats maar daarvan kan het Haas F1 team alleen maar dromen.


Door verschillende coronamaatregelen ondervindt het Amerikaanse Haas F1 team heel wat problemen met het bouwen van haar F1-bolide voor het nieuwe F1-seizoen.

Normaal gesproken stuurt het team onderdelen die het in Groot-Brittannië bouwt naar Italië waar Dallara, dat het chassis bouwt, alles in elkaar zet. Gezien de pandemie met het coronavirus, en het feit dat er dit jaar met hetzelfde chassis als in 2020 moet gereden worden, is de aanpak dit jaar anders.

Dit jaar wordt de wagen gewoon volledig in Banburry gebouwd. Op het eerste zicht lijkt dat eenvoudiger maar de situatie met het coronavirus maakt alles net complexer.

“Dit jaar is het logistiek eenvoudiger dan onze onderdelen naar Italië te sturen om daar geassembleerd te worden,” bevestigde teambaas Guenther Steiner.

Guenther Steiner, maar ook heel wat andere personeelsleden, worden geconfronteerd met heel wat inreisbeperkingen die de werkzaamheden bemoeilijken.

“Als ik naar Engeland wil reizen dan moet ik eerst gedurende twee weken in quarantaine. Alleen atleten krijgen een uitzondering op die regel.”

Volgens ‘Auto Motor und Sport’ zal er daardoor pas voorafgaand aan de F1-test in Bahrein een zogenaamde ‘fire-up’ met de nieuwe F1-bolide plaatsvinden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023