Melbourne gebruikt uitstel GP van Australië om F1-circuit aan te passen

De GP van Australië werd omwille van de pandemie met het coronavirus uitgesteld en de organisatoren van de race maken van dat uitstel nu handig gebruik om het circuit aan te passen.


Oorspronkelijk stond de GP van Australië in maart als openingsrace van het F1-seizoen 2021 gepland maar na het uitstel zal de race hopelijk in november plaatsvinden. In Melbourne blijven ze echter niet bij de pakken zitten want daar willen ze nu van de acht maanden uitstel handig gebruikmaken om het circuit aan te passen.

Het Albert Park circuit kreeg de voorbije jaren vaak kritiek te verwerken omdat de asfaltlaag niet in al te beste staat was en omdat er niet al te veel inhaalmogelijkheden zijn. Beide aspecten willen ze nu tijdens de komende maanden aanpakken. Meer zelfs, heel wat aanpassingen die voorafgaand aan de race in 2022 gepland waren kunnen nu reeds uitgevoerd worden.

“We worden goed op de hoogte gehouden met betrekking tot de specificaties en de wagens voor 2022,” aldus Andrew Westacott, de grote baas van de Australische GP, tegenover ‘Speedcafe.com’.

“Een van de dingen die redelijk veel tijd vergt is het bekijken van het circuit en wat de nieuwe wagens en hun performance gaan betekenen.”

“Het circuit had ook nood aan een nieuwe asfaltlaag en er zijn enkele plekken waar de hoeveelheid camber aangepast wordt om in bepaalde bochten verschillende rijlijnen te creëren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022