“De F1 moet rijders die tijdens de kwalificatie bewust vertragen of in de fout gaan bestraffen”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Volgens Lando Norris is er iets voor te zeggen dat de Formule 1 meer de weg van de IndyCar zou bewandelen tijdens een kwalificatie, namelijk dat een rijder die een gele of rode vlag veroorzaakt, of doelbewust ernstig vertraagd, bestraft wordt.

“Ik was één van de rijders die op zaterdag een gele vlag veroorzaakte, maar dit om uit de weg te gaan voor Sebastian Vettel,” blikt Norris terug op zijn kwalificatie in Azerbeidzjan.

“Ik denk dat er een verschil is tussen rijders die dit per ongeluk doen, en rijders die uit de weg gaan zodat ze geen blauwe vlaggen veroorzaken tijdens de kwalificatie, tegenover de rijders die het opzettelijk doen. Zeker wanneer ze anderhalve seconde trager zijn dan een rondje waarin je zit te pushen.”

Norris beseft echter dat het een moeilijke regel is, zeker wanneer je als rijder in de fout gaat.

“Het is moeilijk. Je zegt zoiets altijd tot je zelf één van de rijders bent die iets fout doet, dan denk je ‘was deze regel maar niet geïntroduceerd’, gewoon omdat je simpelweg een fout hebt gemaakt. Of zoals toen ik spinde in Imola, dan denk ik dat je liever zou willen dat de regel er niet was.”

“Wanneer iemand anders het doet dan wens je altijd dat die regel er is. Het zal op een bepaald moment altijd iemand treffen. Maar de mensen die er vooral om roepen zijn uiteraard degene die zelf nog niet in de fout zij gegaan.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print