“De Formule 1 is momenteel geen echte sport”

Volgens voormalig F1-piloot Max Chilton is de Formule 1 geen echte sport meer. Je moet immers in de allerbeste wagen zitten om kans te maken op overwinningen en de wereldtitel. De rol van de rijders is volgens Chilton ook veel te gering geworden.

Zou Lewis Hamilton dit jaar ook wereldkampioen zijn geworden indien hij in de McLaren van Stoffel Vandoorne had gereden? Daar kunnen we volmondig ‘nee’ op antwoorden. Zou De Brit wereldkampioen geworden zijn in een wagen van Force India, de renstal die als vierde eindigde in het kampioenschap? Waarschijnlijk ook niet.

Het bewijst nogmaals hoe groot de kloof tussen de topteams en de rest is en hoe belangrijk het is dat je in één van de allerbeste wagens rijdt. Volgens Max Chilton mag de je Formule 1 momenteel dan ook niet meer als een ‘echte’ sport beschouwen.

De 26-jarige Chilton reed zelf twee seizoenen in de Formule 1. In 2013 en 2014 racete hij voor het startteam Marussia, waarbij hij geen enkel wk-punt wist te behalen en troosteloos als 23ste en 21ste in het kampioenschap eindigde.

Ondertussen is Chilton actief in de Amerikaanse Indycar, een raceklasse waaraan hij naar eigen zeggen heel wat meer plezier beleeft dan de Formule 1. In de Indycar wordt er veel closer geracet en is iedereen een heel stuk competitiever dan in de Formule 1. Het staat in schril contrast met de Formule 1, waar alles vooral rond ‘glitter and glamour’ draait.

In de Formule 1 draait alles ook veel meer rond de wagen waarin je rijdt. Wanneer die niet tot de allerbeste behoort dan maak je geen kans en de kloof tussen de topteams en de overige teams is volgend Chilton dan ook veel te groot.

“De sport zou aan iedereen gelijke kansen moeten geven, of toch zo dicht mogelijk daarbij,” aldus Chilton. “Motorsport zal zo echter nooit zijn, dat is onmogelijk, maar de Indycar gaat daar volgend jaar enorm dicht bij zitten, dichter dan ooit tevoren.”

“Iedereen zal over hetzelfde aerodynamisch pakket beschikken en er is weinig verschil tussen de motoren. Het racen zou volgend jaar daardoor nog closer moeten zijn.”

Daar kunnen ze volgens Chilton in de Formule 1 alleen maar van dromen …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen