Ferrari: “2018 is de laatste kans voor Kimi Räikkönen”

Ferrari-president Sergio Marchionne heeft laten vallen dat het team Kimi Räikkönen zal vervangen in 2019 als hij er niet in slaagt om in 2018 zijn beste vorm terug te vinden.

In 2014 kwam Kimi Räikkönen, ondertussen de oudste rijder op de grid, terug naar Ferrari, maar slaagde er in die tijd nog niet in om een race te winnen. Zijn teamgenoten Fernando Alonso en Sebastian Vettel slaagden er steeds in om voor hem in het kampioenschap te eindigen.

Ferrari gaf de Fin nog een contract voor het seizoen 2018, maar Marchionne zegt wel dat de wereldkampioen van 2007 in het komende seizoen zijn beste vorm terug moet vinden mocht hij kans willen maken op een zitje voor 2019.

“Mijn persoonlijke mening is dat Räikkönen als een god rijdt, als we voor hem de juiste sleutel kunnen vinden”, zegt Sergio Marchionne.

“Maar we moeten die sleutel wel vinden. Als het voor hem goed draait, dan is het een plezier om hem te zien rijden.”

“Tijdens andere situaties waar het tegen zit, dan lijkt het alsof hij een pauze neemt. Hij moet consistent worden in zijn prestaties. We moeten kunnen zorgen dat hij het hele seizoen lang rijdt zoals hij dat in Monaco deed. Dit seizoen is waarschijnlijk het laatste seizoen dat we op zoek gaan naar de sleutel tot succes voor Räikkönen. Het zou heel jammer zijn mocht hij de Formule 1 moeten verlaten zonder zijn potentieel getoond te kunnen hebben.”

Mocht Räikkönen na 2018 Ferrari moeten verlaten, dan denkt Marchionne aan een jong talent zoals Charles Leclerc, die volgend seizoen voor Sauber rijdt.

“We zien Leclerc, Verstappen en Giovinazzi als rijders met veel talent, die een grote verandering kunnen brengen in de rijdersmarkt. Als we de juiste sleutel niet vinden voor Räikkönen, dan kiezen we voor een jonge rijder.”

Verder had de Ferrari-president ook nog enkele woorden voor Sebastian Vettel. Hij vindt dat zijn Duitse rijder moet leren uit zijn fouten tijdens zijn strijd met Lewis Hamilton. Maar Marchionne ziet de acties van Vettel, zoals de aanrijding met Hamilton in Bakoe, niet als een zwakte.

“Ik weet niet als het echt een probleem is van zwakte of persoonlijkheid. Ik zie zeker geen zwakte in zijn uitdrukkingen van woede. Vettel heeft enkele waarden zoals een jongen uit het zuiden van Italië. Maar hij leerde van de situaties die dit seizoen aan bod kwamen.”

“Ik blijf herhalen dat we als team de taak hebben om onze rijders een wagen te geven die om overwinningen kan strijden. In 2016 slaagden we daar niet in, maar in 2017 gaven we onze rijders een goede wagen. Nu heeft Vettel zijn eigen verantwoordelijkheid, maar daar is hij zich van bewust.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed