De la Rosa zal nog één keer testen voor Pirelli

Pedro de la Rosa zal nog één test uitvoeren voor Pirelli voordat hij terug zal keren naar McLaren als reserverijder.
De Spanjaar reed al van 2003 tot 2009 bij McLaren als derde man, met invalbeurten in 2005 en 2006 als hoogte punt. Vorig jaar mocht hij aan de slag bij Sauber, maar werd daar vroegtijdig afgewimpeld. De la Rosa ligt momenteel nog steeds onder contract bij Pirelli.

De bandenfabrikant verwacht dat ze hem nog één keer zullen inschakelen voor een test. Die test is al lang gepland en zal in april in Istanbul plaatsvinden. Intussen zal de zoektocht worden ingezet naar een andere bandentester.“De volgende test is in april.” verklaart Pirelli’s motorsportdirecteur Paul Hembery. “We zouden graag hebben dat Pedro die test nog uitvoert. We hebben de Toyota aangepast zodat hij meer downforce genereert. We zouden het zeer op prijs stellen als hij de wagens voor ons kan vergelijken.”

“Als we na die test nog langer een beroep op hem zouden doen zouden de andere teams misschien protesteren. Toch zouden we hem graag gehouden hebben.” Pirelli moet dus op zoek naar een nieuwe testrijder, maar er lopen te weinig rijders met ervaring in de formule 1 rond.

“Het is spijtig dat er geen systeem is dat jonge rijders de kans geeft om in de formule 1 te testen.” aldus Hembery. “Jonge talenten kunnen we dus nagenoeg niet aannemen. We hebben iemand nodig met heel wat ervaring heeft zodat hij ons heel wat info kan aanbrengen. Ik hoop dat we zeer binnenkort iemand vinden die de taak kan overnemen.”

“Als er iemand is die in de formule 1 wil geraken en het geld er voor heeft kan hij gewoon solliciteren. Wij hebben de laatste tijd de meeste rijders in de formule 1 gekregen. Dus als je budget hebt, schrijf me en we kunnen er over praten.” grapt Hembery. Hij heeft de la Rosa en Heidfeld namelijk terug in de formule 1 gekregen.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print