Sauber tevreden met snelheid

Tijdens de laatste test in Barcelona voerde het Zwitserse team een grote update door aan de wagen. Sergio Perez zette op de derde dag de snelste chrono neer en eindigde de week met de derde snelste tijd. Hiermee versloeg hij beide Red Bull-piloten.
“De nieuwe update aan de wagen heeft gewerkt, maar we mogen niet op onze lauweren gaan rusten. We moeten onze wagen blijven evolueren. Onze planning is gemaakt en voor de tweede GP van het seizoen in Maleisië staat er een nieuwe update gepland.” Aldus Technisch directeur van Sauber, James Key.

Hij verklaart dat het team “eerlijk” was met zijn testprogramma. “De prestatie is moeilijk in te schatten, omdat we niet weten met welke instellingen de concurrentie reed. Maar wij hebben met lichtere brandstoftanks gereden tijdens de laatste twee dagen, hierdoor kunnen we een beetje inschatten waar onze wagen staat. Wij zijn tevreden met de vooruitgang die we in vergelijking met vorig jaar geboekt hebben.”

De klachten omtrent de nieuwe banden van Pirelli verwijst Key naar de prullenbak. Volgens hem wordt het veel interessanter: “Aangezien er twee tot vier pitstops gemaakt zullen worden, is er een hele waaier aan strategiën beschikbaar. Daar komt nog eens bij dat de druk op de pitcrew veel hoger is, niet enkel door het hogere aantal pitstops, maar ook omdat ze veel sneller zullen moeten reageren op de veranderende raceomstandigheden. Het strategische aspect zal in 2011 veel belangrijker zijn.”

Over de rijders is Key laaiend enthousiast. “Sergio Perez boekt dagelijks vooruitgang, hij vertrouwt de wagen, en gaat sneller en sneller. Akkoord, er zit een groot verschil tussen testen en Grote Prijzen, maar we vertrouwen erop dat hij met de druk om kan gaan.”

De tweede rijder, Kamui Kobayashi, heeft het moeilijker om zich aan te passen aan de nieuwe banden. Het is duidelijk dat de Japanner veel comfortabeler was met de Bridgestones. “Kobayashi heeft het nadeel dat hij vertrouwd is met de vorige banden, een probleem dat Sergio natuurlijk niet heeft.”

image

Geschreven door Yong Lee Van De Casteele
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}