Halve seconde winst door nieuwe achtervleugel

Sam Michael, de technisch directeur van Williams, zegt dat de verstelbare achtervleugel een halve seconde per ronde oplevert.
Volgens Michael zal het systeem een grote impact hebben op de rondetijden tijdens de kwalificatie. Tegelijkertijd is er een discussie gaande of de verstelbare achtervleugel op zaterdag toegelaten moet worden. Volgens Adrian Newey van Red Bull zal de verstelbare achtervleugel altijd mogen gebruikt worden tijdens de kwalificatie, maar tijdens de wedstrijden enkel in de buurt van een voorligger.

Michael zegt dat de FIA evenwel de eerste wedstrijden nodig zal hebben om het reglement op punt te stellen. “De verstelbare achtervleugel moet een hulpmiddel zijn bij het inhalen, maar we moeten vermijden dat we op het punt komen waarbij de piloten elkaar zonder probleem kunnen passeren.”

Verderop in het interview verklaart de Australiër dat de ontwikkeling tijdens het seizoen veel belangrijker is dan vroeger. “Door de nieuwe regels is het verschil tussen de teams veel kleiner. Een kleine vooruitgang aan de wagen kan direct een winst opleveren van enkele plaatsen.”

image

Geschreven door Yong Lee Van De Casteele
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print