F1 2011 video countdown: Inpakken en wegwezen!

Om van het ene circuit naar het andere te trekken, moeten de teams telkens heel hun hebben en houden verhuizen. Zolang ze op het Europese continent verblijven, kan het meeste nog per vrachtwagen vervoerd worden, maar eenmaal daarbuiten is dat een heel ander verhaal.
Vroeger was Formule 1 een typisch Europese autosport. Daar liggen nu nog wel de roots, maar enkel een Europese aangelegenheid is het al lang niet meer. De laatste decennia zijn er steeds meer circuits op de kalender verschenen buiten het Europese continent. Denk bijvoorbeeld maar aan China, Maleisië, Korea, Abu Dhabi, dit jaar ook India en als alles volgens plan verloopt, volgend jaar Austin – Texas.

Al dat materiaal ter plaatse te krijgen is een heel huzarenstukje. Daarbij komt dan ook nog eens het feit dat het materiaal moet ingeklaard worden bij de douane en dat alles tegen een tikkende klok. Niet eenvoudig, vraag dat maar aan team HRT die niet op tijd door de douane geraakten en daardoor de laatste testdag in Barcelona aan hun neus voorbij zagen gaan.

Wij gunnen jullie een blik achter de schermen van DHL en de organisatie van heel het transportgebeuren. Als zij goed werk leveren, zijn wij zeker dat we onze geliefkoosde sport niet moeten missen. En als je dit bekijkt, dan weet je ook meteen waarom een afgelaste race zoals in Bahrein, niet zomaar eventjes ergens tussen kan geschoven worden.

Nog 12 dagen!
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print