Toestand in Bahrein nog niet verbeterd

Toen de GP van Bahrein afgelast werd, leek het alsof de problemen in Bahrein ook ineens opgelost waren. De ogen van de wereld waren niet meer op het land gericht eenmaal bekend dat het F1 circus voorlopig zijn tenten niet meer in de woestijn zou opslaan.
Toch is niets minder waar. De onrusten en protesten tegen het regime in het land zijn nog steeds niet weg. Integendeel, ook buurland Saoedi-Arabië gaat zich met de zaak bemoeien en stuurt het eigen leger naar Bahrein ter ondersteuning van het huidige regime.

Het land doet dat uit vrees dat de protesten zouden kunnen overslaan naar Saoedi-Arabië. Het land wordt immers net zoals Bahrein geleid door soennieten en indien deze van de macht worden verstoten door de sjiieten, kan dat tot gevolg hebben dat er ook in Saoedi-Arabië protest zou uitbreken.

Het land heeft momenteel 1000 soldaten gestuurd en de Emiraten doen daar nog eens 500 politiemensen bovenop. Bahrein had aan de Golfstaten om hulp gevraagd en die is er nu dus gekomen. Ook op strategisch vlak is Bahrein belangrijk. De vijfde vloot van de Amerikaanse zeemacht heeft er hun thuisbasis. Die laatsten moeien zich voorlopig nog niet met de zaak.

Een GP in het land plannen zit er voorlopig dus nog niet in.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print