“De Mercedes F1-bolide functioneert gewoon niet goed, dat ‘rake-gedoe’ is een afleiding”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes won de eerste race van het nieuwe F1-seizoen maar in tegenstelling tot de voorbije jaren presteert de F1-bolide van Mercedes duidelijk minder goed. Red Bull lijkt een echte uitdager van Mercedes te zijn geworden en dat heeft volgens Martin Brundle veel te maken met het feit dat de Mercedes W12 niet goed lijkt te functioneren.

Rake, ofwel het verschil in rijhoogte tussen de voorkant en achterkant van de F1-bolide, lijkt dit jaar meer dan ooit de competitiviteit van de F1-bolides te bepalen. Bij Red Bull profiteren ze dit jaar volgens veel insiders enorm van hun concept van ‘high rake’ dat ze al jarenlang hanteren.

Voormalig F1-piloot en F1-commentator Martin Brundle is van mening dat de problemen met de performance van de W12 niet enkel en alleen toe te schrijven zijn aan ‘rake’.

“Ik denk dat heel dat gedoe met rake een beetje een afleiding is, ik denk dat de wagen van Mercedes momenteel gewoon niet zo goed presteert,” aldus Brundle tegenover ‘Motorsport.com’. “Red Bull en Honda presteren zeer goed, net als enkele andere wagens.”

Brundle is er, ondanks de beperktere mogelijkheden om wagens te verbeteren, wel van overtuigd dat Mercedes zal herstellen van de problemen die het nu met haar wagen ondervindt.

“De regels schrijven voor dat je niet iedere week zomaar de ene na de andere update op je wagen kan plaatsen, iets dat in het verleden wel vaak gebeurde en zomaar kon,” aldus Brundle.

“Ik denk echter wel dat Mercedes het voor elkaar zal krijgen om de wagen sterk te verbeteren. Lewis Hamilton en Mercedes zijn nog steeds de te verslagen combinatie.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022