“De moeder van Max Verstappen had zonder twijfel in de F1 mee gekund”

Sophie Kumpen - Instagram
Sophie Kumpen - Instagram

Volgens voormalig F1-piloot David Coulthard zal het niet lang meer duren tot we opnieuw een vrouw op de F1-startgrid zullen zien staan. Voormalig teambaas Eddie Jordan is dan weer van mening dat de moeder van Max Verstappen perfect had kunnen meedoen in de Formule 1.

In de ‘Formula For Success’ podcast hebben Eddie Jordan en David Coulthard het over vrouwelijke racepiloten in de Formule 1. Al jaren wordt erover gesproken dat er opnieuw een vrouw op de F1-startgrid zal staan maar ondanks veelbelovende berichten blijft het wachten.

Wie herinnert zich nog het crash-ongeluk dat het leven kostte aan Maria de Villota? Of de berichten dat Susie Wolff op weg leek naar de Formule 1? Het blijft wachten op een nieuwe vrouw in de Formule 1 maar lang zal dat volgens David Coulthard niet meer duren.

“Ik denk dat in de volgende tien jaar er een vrouw zal zijn die het waardig is om in de Formule 1 te racen. Het draait rond het in staat zijn van opportuniteiten creëren en je vaardigheden ontwikkelen en dat op dezelfde manier als dat Verstappen en Hamilton dat gedaan hebben,” aldus Coulthard.

Vervolgens maakte Eddie Jordan een opmerkelijk statement door te stellen dat de moeder van Max Verstappen perfect had kunnen meedraaien in de Formule 1. Verstappen heeft naast vader Jos, die zelf F1-piloot was, met Sophie Kumpen ook een moeder die erg actief was in de karting.

“De enige persoon die volgens mij in mijn tijd dat had kunnen doen is denk ik de moeder van Max. De moeder van Max Verstappen was een ongelooflijk snelle vrouw, daarover bestaat geen twijfel, ze had het volgens mij tot in de Formule 1 kunnen schoppen. Er was echter geen mechanisme om haar te helpen.”