Organisator GP van Rusland eist miljoenen van de Formule 1

Daimler Media
Daimler Media

De organisatoren van de Russische GP vinden dat de Formule 1 hen heel wat geld verschuldigd is na het ontbinden van de overeenkomst naar aanleiding van de inval van Rusland in Oekraïne.

Vorig jaar werd de GP van Rusland van de F1-kalender gehaald toen bleek dat Rusland haar buurland Oekraïne was binnengevallen. Het contract tussen beide partijen werd ontbonden en het ziet er niet naar uit dat we Rusland snel terug op de F1-kalender zullen zien staan. Daarom wil de promotor van de GP van Rusland, Alexey Titov, geld terugeisen van de Formule 1.

“Ze zijn ons geld verschuldigd,” aldus Titov tegenover de Russische staatszender ‘TASS’. “We willen dat de Formule 1 ons terugbetaalt. We hebben immers kosten gemaakt om te mogen race maar er heeft nooit een race plaatsgevonden.”

Naast de organisatorische kosten werd er aan de Formule 1 zo’n 50 miljoen dollar betaald om de race te mogen blijven organiseren. Het is echter maar de vraag of de Formule 1 dat geld wil terugbetalen. Daarnaast zijn er echter ook heel wat praktische problemen mocht de Formule 1 überhaupt het bedrag willen terugbetalen.

Gezien de vele sancties die er tegen Rusland en aan Rusland gelinkte personen zijn is het niet zomaar even een overschrijvingsformulier invullen en ondertekenen om geld naar Rusland te krijgen. Toch koestert Alexey Titov hoop.

“Ze erkennen dat ze een schuld hebben, daar moeten we dus niet over discussiëren,” aldus Titov. “Ze zeggen dat ze technisch gezien ons niet kunnen betalen. We vielen echter nooit onder de VTB Bank, wat een technische sponsor was, dus er zijn momenteel sancties die een terugbetaling in de weg staan. Gaan we ons geld ooit terugkrijgen? Natuurlijk! Dit is geld van ons land en dat durf ik dan ook te zeggen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print