“Helmut Marko heeft een probleem met de naam ‘Schumacher’, daarom racet Nyck de Vries nu voor AlphaTauri”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Ralf Schumacher is het de schuld van Dr. Helmut Marko dat Mick Schumacher nu niet voor AlphaTauri racet. Volgens de nonkel van Mick heeft Helmut Marko een probleem met de naam ‘Schumacher’.

Het is tijdens een interview met de Duitse website ‘Formel1.de’ dat Ralf Schumacher suggereert dat Franz Tost als teambaas van AlphaTauri ook Mick Schumacher op zijn shortlist had geplaatst als kandidaat-rijder voor het F1-seizoen 2023. Volgens Ralf Schumacher heeft Dr. Helmut Marko echter zijn veto gesteld tegen de komst van Mick.

“Franz Tost wilde als teambaas aanvankelijk een andere rijder dan Nyck de Vries want hij weet dat het twee tot drie jaar vraagt om als ‘nieuwe’ rijder je ware potentieel in de Formule 1 te kunnen tonen,” aldus Ralf Schumacher. “De rijder die op de markt beschikbaar was dat was Mick. Het had logisch en zinvol geweest.”

“Maar vervolgens kwam Helmut Marko, en omwille van persoonlijke redenen ofzo, wilde hij dat niet en opteerde hij in de plaats voor Nyck de Vries.”

“Het lijkt alsof Helmut Marko een probleem heeft met de naam Schumacher. Ook al heb ik al goede gesprekken met hem gehad, het lijkt dat hij een probleem met Mick heeft, anders begrijp ik niet waarom het niet van in het begin werkte”

Ralf Schumacher blijft ervan overtuigd dat Mick Schumacher ook nu nog goed in het team zou passen, zeker nu Nyck de Vries na enkele ondermaatse prestaties en crashes steeds meer onder druk komt te staan.

“Om eerlijk te zijn zie ik momenteel niemand anders die momenteel in het team zou passen,” aldus Schumacher. “Dat is waarom ik zo verrast ben over wat Helmut Marko momenteel doet.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print