Max Verstappen heeft advies voor Charles Leclerc: “Je moet geduld hebben”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het lijkt misschien vreemd om één van je concurrenten advies te geven maar net dat doet Max Verstappen. Verstappen heeft immers carrièreadvies voor Charles Leclerc.

Zelf heeft Verstappen ondertussen twee wereldtitels op zak maar voorafgaand daaraan stond Verstappen zelf niet bekend als een ‘geduldige rijder’. Ook bij Ferrari-rijder Charles Leclerc merken we nervositeit omdat het maar niet lukt om echt te strijden voor de wereldtitel. Verstappen heeft echter advies voor Leclerc.

“Je moet geduldig zijn,” vertelde Verstappen. “Ik denk dat ik doorheen de jaren geleerd heb om geduldig te zijn.”

“Ik heb steeds in ons project geloofd en dat omwille van de manier waarop er werd gewerkt, de motivatie die er was om opnieuw de top te bereiken. Ze zeggen dat je het niet kan forceren. Je kan niet zeggen: ‘We zijn het derde beste team en we moeten nu winnen.'”

“Het is een proces. Je krijgt wat mensen in het team, misschien enkele andere posities, je krijgt een groep mensen bij elkaar. Vervolgens zal je van het ene op het andere jaar een serieuze sprong vooruit maken.”

“Nadien zal je zeggen: ‘Dat zag ik aankomen, bla bla bla’,” lachte Verstappen. “Maar je weet het niet. Ik vertrouwde het proces waarin we verkeerden want ik voelde dat we de juiste richting uitgingen.”

Charles Leclerc zal volgens Verstappen dus gewoon geduld moeten hebben, net als Ferrari …

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print