“De motorproblemen bij Mercedes zijn zeer ongewoon”

Daimler Media
Daimler Media

Ook de concurrentie stelt zich momenteel vragen bij de vele motorproblemen waarmee Mercedes wordt geconfronteerd. Red Bull-teambaas Christian Horner vindt het alvast opmerkelijk dat Mercedes uitgerekend nu zoveel problemen kent.

Verschillende klantenteams van Mercedes kregen al af te rekenen met motorproblemen en ook Mercedes zelfs wordt steeds nadrukkelijker met motorproblemen geconfronteerd. Zo kreeg Valtteri Bottas dit weekend al zijn zesde interne verbrandingsmotor wat de Fin alweer een gridpenalty oplevert.

“Ze waren de voorbije zes of zeven jaar overduidelijk de benchmark wat betrouwbaarheid betreft,” aldus Horner. “Het is dan ook erg ongewoon dat ze zich in deze situatie bevinden.”

Bij Red Bull zelf hopen ze alvast om na de gridpenalty voor Max Verstappen in Sochi het seizoen met hun Honda-motoren te kunnen afwerken. De motorproblemen van Mercedes kunnen cruciaal zijn in de titelstrijd tussen Verstappen en Lewis Hamilton.

“We hopen dat we het einde van het seizoen halen met de motoren die we nu ter beschikking hebben, daar gaan we vanuit,” aldus Horner.

“Die situatie kan zoals we reeds gezien hebben echter snel veranderen, zeg dan ook nooit nooit. Maar we hebben het gevoel dat de gridpenalty voor de motorwissel in Sochi ons opnieuw in een goede positie heeft gebracht.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner