“De nieuwe Red Bull wordt het neefje van de oude Red Bull”

Het F1-seizoen 2013 zit erop maar de teams zijn uiteraard druk bezig met de wagens voor volgend seizoen. Red Bull wil daarbij haar voorsprong zo veel mogelijk behouden.
image
De reglementswijzigingen zorgen er in 2014 uiteraard ook voor dat de wagens van komend seizoen op heel wat vlakken ingrijpend zullen verschillen met de wagens van dit seizoen maar toch zullen er ook heel wat gelijkenissen zijn. Dat zegt Christian Horner, de teambaas van Red Bull althans.

“Ik denk dat Adrian Newey de RB10 zou omschrijven als het neefje van de RB9,” zegt Horner. “Er zijn elementen die mee zullen overgedragen worden nar volgend jaar. Het DNA van de RB10 zal afkomstig zijn van de RB9. Uiteraard zal de motor compleet verschillend zijn en ook het uitlaatsysteem zal anders zijn, maar de aërodynamica zal ook volgend jaar bijzonder belangrijk zijn.”

Volgens Christian Horner zullen bijna alle teams problemen hebben met de betrouwbaarheid en daar een oplossing voor moeten vinden. De V6-motoren moeten immers veel langer meegaan dan de V8-motoren die tot de GP van Brazilië gebruikt werden. Bovendien wordt er vanaf komend seizoen gebruik gemaakt van turbo’s, ingewikkelde elektronische systemen en moet de koeling nog beter zijn.

“Ik denk dat de kans bij ieder team fifty-fifty is dat ze de finish halen tijdens de eerste race in Australië,” besluit Horner.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print