“De pers schrijft onzin, Schumacher blijft”

Bij de Duitse renstal maakte men duidelijk dat er berichten verschenen rondom de exit van Michael Schumacher aan het einde van dit seizoen. Allemaal leugens volgens hen.
image

Elk seizoen opnieuw begint de pers te speculeren over de jaarlijkse stoelendans binnen de sport. Vorige week stelden enkele reporters iets te voorbarig een einde aan de carrière van Rubens Barrichello. Niet veel later deed ook Michael Schumacher het nog steeds niet naar behoren en zou ook hij bedankt worden door het Duitse Mercedes. Een kleine visie op de feiten.

In het verleden heeft Michael Schumacher zowel zijn voorstanders als zijn tegenstanders regelmatig van een abnormale dosis sensatie voorzien. Al was het maar door jou favoriet bij te benen en uiteindelijk niet te kunnen passeren. Voor u een spannend moment van glorie. Waarschijnlijk wel saaie glorie zonder Michael Schumacher. Net als wijlen Ayrton Senna destijds. Er waren voor en tegenstanders van de Braziliaan.

Senna kon moeilijk om met de elektronische systemen die de toenmalige teams begonnen toe te passen. Hij won vanaf dat ogenblik nooit nog een kampioenschap. Ik denk dat ik geen poll moet organiseren om te achterhalen of de meerderheid hem vandaag de dag nog graag op de grid zou zien verschijnen. Uiteraard is dat het geval.

Michael Schumacher is inderdaad niet meer de beste rijder uit het rijdersveld. Met pijn in het hart zullen veel fans van hem dat moeten toegeven. Maar wie doet de verkoop van Mercedes in Duitsland stijgen? Wie strikte bijvoorbeeld het energiedrankje ‘Monster’ bij Mercedes? Wie pakt hedendaags nog meer punten dan de tweede helft van het rijdersveld? Je kan niet voor een teleurtellende D’Ambrosio supporteren en tegelijk de prestatie van Schumacher afkeuren.

Inderdaad, de wagens zijn inderdaad verschillend. Maar wat Schumi bij Jordan deed in 1991, dat was verbazen, supporters en teams doen nadenken. Zijn toekomst stond al vast na één wedstrijd. Maar over Schumacher zijn huidige toekomst werd de voorbije dagen dan weer druk gespeculeerd.

“Meerdere websites schrijven over de overeenkomst van Michael. Graag willen we iedereen een beetje kalmeren. Michael vertelde op Silverstone al dat hij komend seizoen gewoon zal doorgaan. Men vertelde ook dat Rubens Barrichello zou stoppen na dit seizoen. Rubens verklaarde al snel het tegendeel op zijn ‘Twitter’. Dus mensen, verwacht je voor 2010 maar aan Michael Schumacher”, zo verklaarde Mercedes op Facebook en via Aurosport.com.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print