Deze SF-23 moet Ferrari eindelijk opnieuw F1-kampioen maken

Ferrari
Ferrari

Ferrari heeft haar nieuwe wagen voor het F1-seizoen 2023 aan het grote publiek voorgesteld: de SF-23. Deze nieuwe wagen moet Charles Leclerc en Carlos Sainz in staat stellen om de strijd met Max Verstappen aan te gaan en de wereldtitel eindelijk nog eens naar Maranello brengen.

Vorig jaar profiteerde Ferrari optimaal van de ingrijpende reglementswijzigingen en de introductie van de nieuwe generatie F1-bolides om een belangrijke stap vooruit te zetten. Op strategisch vlak werden er echter regelmatig foute beslissingen genomen en ook op het vlak van de betrouwbaarheid zat niet altijd alles even goed.

Vooral de nieuwe Ferrari-motor gaf regelmatig de geest maar volgens de laatste geruchten zou Ferrari orde op zaken hebben gesteld. De Ferrari-krachtbron zou bovendien ondanks de veelbesproken ‘motorbevriezing’ dit jaar zo’n 30 pk krachtiger zijn. Kersvers Ferrari-teambaas Frederic Vasseur deed die geruchten af als nonsens maar het zou ook onverstandig zijn om het te bevestigen mocht het toch waar zijn.

Vasseur volgt voormalig teambaas Mattia Binotto op die na een erg lange carrière de deur bij Ferrari definitief achter zich dicht trok. Wat het rijdersduo betreft koos Ferrari met Charles Leclerc en Carlos Sainz wel voor stabiliteit. Volgens sommige F1-experts beschikt Ferrari over het beste rijdersduo van de volledige startgrid, een logische keuze dat Ferrari daar dan ook geen wijzigingen doorvoert.

Leclerc en Sainz hopen ongetwijfeld dat de nieuwe Ferrari F1-bolide hen in staat zal stellen om dit jaar de titelstrijd aan te gaan met Verstappen en Red Bull. De SF-23 moet Ferrari voor het eerst sinds 2008 opnieuw tot F1-kampioen kronen. Op een rijderstitel wachten ze bij de Scuderia zelfs al sinds 2007.

Afwachten of de SF-23 de hoge verwachtingen van zowel Ferrari als de Tifosi kan inlossen …