De ‘Zaak Christian Horner’ gaat een volgende fase in

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens ‘The Daily Mail’ zal de zaak rond Red Bull-teambaas Christian Horner in de komende dagen een volgende fase ingaan.

De vrouw die Christian Horner beschuldigt van grensoverschrijdend gedrag heeft een officiële klacht neergelegd bij de FIA en zou de dagen na de race in Shanghai moeten getuigen. De werkneemster van Red Bull vecht de eerste uitspraak aan die Horner vrijgesproken heeft van wangedrag.

Het beroep zal worden behandeld door een rechter in hoger beroep en de advocaten van Horner blijven erbij dat de oorspronkelijke klacht van de vrouw werd afgewezen op grond van oneerlijkheid van haar kant. 

Tot nu toe lijkt Christian Horner de leiding te hebben over het team dat het begin van dit seizoen al gedomineerd heeft. Een deel van het geschil is alvast terug te brengen tot een machtsstrijd binnen het moederbedrijf tussen de Oostenrijkse en de Thaise tak. De Oostenrijkers willen de macht van Horner inperken terwijl de Thaise hoofdaandeelhouder Chalerm Yoovidhya achter de Brit blijft staan.

De onrust bij Red Bull heeft alvast ook voor onrust gezorgd in het kamp van Max Verstappen, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de wereldkampioen andere oorden zal opzoeken. De enige reden waarom hij in de nabije toekomst zijn heil ergens anders zou kunnen gaan zoeken is als hij geen vertrouwen heeft in het project dat Red Bull met Ford op poten heeft gezet om vanaf 2026 zelf motoren te gaan bouwen. 

In dat geval zou hij voor het einde van zijn contract, dat loopt tot 2028, zijn overeenkomst met Red Bull kunnen beëindigen.