FIA-president reageert op onderzoek naar Christian Horner: “De FIA heeft hier niets mee te maken”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Mohammed Ben Sulayem, de president bij de FIA, heeft gereageerd op het onderzoek dat loopt naar Christian Horner voor ‘grensoverschrijdend gedrag’.

Nadat in februari bekend raakte dat er een onderzoek voor ‘grensoverschrijdend gedrag’ naar Red Bull-teambaas Christian Horner werd gevoerd besloot een extern advocaat enkele weken later dat de klacht ongegrond was. Red Bull liet in een statement weten dat daarmee de zaak was afgerond maar minder dan 24 uur later werd een e-mail naar meer dan 150 ingewijden uit de F1 gestuurd met WhatsApp-conversaties tussen Horner en het vermeende slachtoffer.

Ondertussen heeft de vrouw die klacht heeft ingediend verder stappen genomen maar vanuit de FIA bleef het de voorbije maanden vaak opvallend stil. Nochtans schermt de FIA steeds met het argument dat niets of niemand de FIA of de sport in diskrediet mag brengen. Er wordt dan meteen gedreigd met sancties en boetes maar deze keer dus niet.

Volgens het Italiaanse ‘Gazzetta dello Sport’ heeft FIA-president Mohammed Ben Sulayem nu dan toch eens op heel de zaak gereageerd.

“Het spijt me voor alle partijen die bij deze zaak betrokken zijn maar de FIA staat hier volledig buiten,” aldus Mohammed Ben Sulayem volgens de Italiaanse krant tegenover ‘AFP’. “We mogen geen olie op het vuur gooien. Ik heb vertrouwen in het onderzoek dat werd gevoerd. De andere partij heeft het recht om in beroep te gaan maar heeft de FIA hier iets mee te maken? Ik denk het niet.”