Definitieve vergunning voor GP van Oostenrijk

De Oostenrijkse autoriteiten hebben de organisatie van de GP van Oostenrijk een vergunning toegekend voor 225 000 bezoekers.
image
Tot voor kort was er enkel een akkoord voor 40 000 toeschouwers. Hoe wel de infrastructuur rondom het circuit nog verre van afgewerkt is, krijgt de organisatie van de Oostenrijkse GP, nu toch officieel groen licht. De plaats van de Red Bull Ring op de kalender van 2014, op 22 juni, ligt nu dus definitief vast.

De vergunning kwam er nadat de autoriteiten een diepgaand onderzoek voerden naar de normen voor het geluid, de emissie en de infrastructuur. De plannen werden vastgelegd in een nieuwe evenementenwet, waartegen onder geen enkel beding beroep kan worden aangetekend.

De voormalige A1-ring werd in 2005 opgekocht door energiedrankengigant Red Bull, nadat de F1-race in 2003 uit Oostenrijk verdween, toen het verbod op tabaksreclame in het leven werd geroepen, en de verliezen te groot werden. Voorheen had huisarchitect Hermann Tilke er met een grondige verbouwing voor gezorgd dat de F1 tussen 1997 en 2003 opnieuw een tussenstop maakte in Oostenrijk, nadat de omloop al eens te gevaarlijk werd bevonden, en bijgevolg in 1987 van de kalender werd geschrapt. Toen heette het circuit nog de Österreichring.

De laatste rijder die de GP van Oostenrijk wist te winnen was Michael Schumacher. De Duitser won deze race overigens twee keer na elkaar, in 2002 en 2003.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print