“Dit is geen wanhoopspoging van Ferrari”

Ferrari introduceert in Valencia een heel pakket met updates voor haar wagen en dat zal volgens Alonso voor de Italiaanse renstal een serieuze stap voorwaarts betekenen.
Ferrari werd na de GP van Turkije wakker geschud want de prestatie daar was echt wel ondermaats. De Italiaanse renstal had enkele updates voor de GP van Canada die overduidelijk werkten. Alonso eindigde op het podium en had met iets meer geluk misschien zelfs kunnen winnen.

Daarnaast kondigde Ferrari ook aan dat het de snelheid van de ontwikkeling van haar wagen drastisch wou opvoeren en meer risico wenste aan te gaan in de strijd om de titel. De Italianen voeren de daad nu bij het woord en introduceren in Valencia een groot pakket aan updates.

Alonso en Ferrari willen dan ook resoluut de strijd aangaan met Red Bull en McLaren en daarvoor moet men bij Ferrari dringend competitiever worden. Naast de openingsrace, die een dubbeloverwinning werd door pech bij Red Bull, kwamen de Ferrari’s immers nooit meer in de buurt van de hoogste podiumplaats.

De Spanjaard is er echter van overtuigd dat Ferrari dankzij het pakket updates opnieuw de strijd kan aangaan, in tegenstelling tot de critici die het pakket van Ferrari een wanhoopspoging noemen.

“We hebben heel wat grote updates die ervoor moeten zorgen dat onze prestaties veel beter worden,” aldus Alonso. “Verder hebben we ook nog heel wat updates in de pijplijn zitten die we in Engeland en Duitsland mogen verwachten. De GP van Europe (Valencia) is zoals sommige mensen beweren dan ook zeker geen laatste wanhoopspoging om de kloof met de concurrentie te dichten.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}