“Valencia wordt een moeilijke race voor Red Bull”

Red Bull keerde enigszins ontgoocheld terug uit Canada, maar ook voor de GP van Europa liggen de verwachtingen volgens Mark Webber niet erg hoog.
In Canada vlotte het niet echt voor Red Bull. Mark Webber leek nog de beste strategie van beide Red Bull-wagens te hebben maar ook hij geraakte niet op het podium. De Australiër verloor de leiding in het kampioenschap en ziet ook de komende race niet echt hoopvol tegemoet.

Volgens Mark Webber zal Red Bull geen makkelijke race hebben in Valencia. De Spaanse haven ligt de Red Bull-jongens dan ook niet zo goed. Vorig jaar finishte Webber als negende en moest Vettel opgeven met motorproblemen. Geen punten dus voor Red Bull waardoor het dit jaar eigenlijk alleen maar beter kan zijn.

“Het is een race die voor ons niet eenvoudig zal zijn,” zei Mark Webber. “In Canada waren we echter competitiever dan we eigenlijk zelf hadden verwacht. Alles zat in Canada dicht bij elkaar, uiteindelijk zaten we aan de finish niet ver achter de winnaar. Ik denk nochtans dat we in Valencia een goed resultaat kunnen neerzetten. Het zal echter geen race worden die we eenvoudig zullen kunnen winnen.”

Volgens Webber is het stratencircuit door de haven Valencia niet echt geschikt voor de wagen van Red Bull, wat meteen al de kansen van het team hypothekeert.

“De lay-out van het circuit past niet echt bij onze wagen, maar dat hoort nu eenmaal bij een kampioenschap. We moeten ons op ieder circuit bewijzen, het is nu eenmaal zo. De races na Valencia zullen ons beter liggen,” besluit Webber.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}