Theo Pourchaire: “Dit was het beste uur ooit in mijn leven!”

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

Theo Pourchaire mocht gisteren voor de eerste keer deelnemen aan een officiële oefensessie in de Formule 1 en dat heeft een enorme indruk gemaakt op hem.

“Het was geweldig,” vertelde een enthousiaste Pourchaire die de achttiende tijd reed. “Het was het beste uur in mijn leven. Het is een geweldig circuit, ik ontdekte het circuit en de wagen ook. Wauw!”

“Erg veel emoties, ik ben zo enorm blij. Ik ben blij ook dat ik het team kan helpen, ze hebben enkele tests gedaan. Alles was goed, iedereen was blij, dit was een mooi begin van het weekend.”

De nog steeds maar 19-jarige Pourchaire maakte enkele foutjes, iets dat hij zelf ook toegaf maar verder was het een erg goede eerste oefensessie voor de Fransman.

“Het was een goede sessie, we reden redelijk wat ronden,” aldus Pourchaire. “Er was een rode vlag aan het begin van de sessie en dat compromiteerde wat het begin ook van onze sessie.”

“Maar over het algemeen reden we heel wat goede ronden. Ik maakte enkele foutjes, ik probeerde de limiet op te zoeken en enkele dingen te begrijpen.”

“De instellingen op het stuurwiel, ik kom van de Formule 2, dat is erg verschillend. Maar het was een goede ervaring voor de toekomst.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022