Logan Sargeant krijgt racezitje bij Williams als hij voldoende ‘superlicentie-punten’ verzamelt

Williams F1 team
Williams F1 team

Het ziet er naar uit dat we met Logan Sargeant volgend jaar opnieuw een Amerikaan op de F1-startgrid zullen hebben staan. Sargeant zal volgend jaar bij Williams het tweede racezitje krijgen op voorwaarde dat hij voldoende punten verzamelt voor zijn superlicentie.

Sargeant mocht gisteren tijdens de eerste oefensessie testen en Williams bevestigde dat de Amerikaan ook in Mexico en Abu Dhabi tijdens de eerste oefensessie in actie zal mogen komen. Daarnaast zal hij ook nog in actie komen tijdens de Young Driver test en simulatorwerk verrichten.

Het zijn allemaal manieren om extra licentiepunten te sprokkelen en daarnaast kunnen er ook nog punten verdiend worden door de positie waarin Sargeant eindigt in het Formule 2-kampioenschap. Zoals de kaarten nu liggen zou hij probleemloos de vereiste 40 vereiste punten verzamelen.

“Ik ben zeer dankbaar dat ik van het team in Mexico en Abu Dhabi nog extra tijd in de FW44 krijg,” aldus Sargeant. “Het is mijn doel om uit iedere minuut in de wagen het meeste te halen en met het team ook om vooruitgang te boeken en verder te bouwen op wat ik in Austin, en in de simulator in Grove, verwezenlijkt heb.”

“Uiteraard ligt mijn focus ook op het in Abu Dhabi zo hoog mogelijk eindigen in het Formule 2-kampioenschap. Ik ben er ook zeker van dat mijn tijd in de FW44 me scherp zal houden voor de finale in de Formule 2.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022