Lewis Hamilton: “De Formule 1 had de W Series een reddingsboei moeten toewerpen”

W Series
W Series

Lewis Hamilton vindt dat Liberty Media in de bres had moeten springen om de W Series in het programma van de Formule 1 te houden.

De W Series kwam dit jaar in nauwe schoentjes te zitten omdat schuldeisers niet konden betaald worden na het afzeggen van een potentiële investeerder. Ze waren genoodzaakt om het seizoen 2022 in te korten en zodoende werden de races in Mexico en de Verenigde Staten geannuleerd en Jamie Chadwick werd voor de derde keer op rij kampioen.

De focus ligt nu helemaal op het seizoen 2023 maar Lewis Hamilton vindt dat de F1 een reddingsboei had moeten gooien om dit seizoen af te werken, dit gezien de goede situatie waarin de F1 nu verkeert. 

“Er is niet genoeg aandacht geweest voor vrouwen in de sport en dat gedurende het hele bestaan van de Formule 1,” aldus Hamilton.

“Er wordt nu niet genoeg nadruk op gelegd. Ze zetten het geweldige werk dat daar wordt gedaan niet genoeg in de kijker.”

“Er is niet genoeg vertegenwoordiging over de hele linie binnen onze industrie. Er is niet echt een pad voor die jonge, geweldige rijders om de Formule 1 te bereiken.”

“Dan heb je mensen die zeggen: ‘We zullen nooit een vrouwelijke F1-coureur zien’. Dat is geen goed beeld. Dus ik denk dat we meer moeten doen.”

Men zou kunnen zeggen dat een sport moet kunnen overleven en sponsors vinden dankzij haar eigen verdienste maar Hamilton vindt dat de W Series belangrijk genoeg zijn voor de Formule 1 om hulp te krijgen.

“Met de organisatie, nu de Formule 1 en Liberty het zo goed doen, was het voor hen niet veel om in die sfeer te helpen”, gaat Hamilton verder. “We moeten meer doen om jonge vrouwen aan te moedigen.”

“Het werk dat ik met Mercedes probeer te doen, bijvoorbeeld om 8000 jonge meisjes in de sport te krijgen via het Accelerate 25-initiatief van Mercedes, dat zou elk team moeten doen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022