Alex Palou: “Deze F1-bolides zijn ongelooflijk! Een compleet ander niveau dan de IndyCar!”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Palou, de IndyCar-kampioen van 2021, mocht voor de eerste keer tijdens een officiële F1-sessie in actie komen en daarbij liet hij duidelijk verstaan dat de Formule 1 van een compleet ander niveau is dan de IndyCar.

Al jarenlang worden er vergelijkingen gemaakt tussen de IndyCar en de Formule 1. Daar waar de IndyCar Amerikaans van oorsprong is, is de Formule 1 Europees van oorsprong. Maar wie kan er nu beter een vergelijking maken dan een rijder die met allebei de wagens in actie is gekomen.

Alex Palou, de IndyCar-kampioen van 2021, voelde eerder al twee keer een McLaren F1-bolide uit 2021 aan de tand maar deze keer mocht hij volgas gaan met de huidige F1-bolide van McLaren en dat tijdens een oefensessie in het thuisland van de IndyCar. De IndyCar-rijder was danig onder de indruk van de nieuwe generatie F1-bolides.

“Ze zijn zeer, zeer verschillend,” vertelde Palou tegenover de media nadat hij tijdens de eerste oefensessie in actie mocht komen met de McLaren F1-bolide van Daniel Ricciardo. “Het is echt een ander niveau.”

“Maar het is echt op alle vlakken zo. De grootte van het team is echt te gek voor woorden wanneer je het vergelijkt met een IndyCar-team. Het budget ook. Wij rijden in de IndyCar al 10 of 11 jaar met hetzelfde chassis, al zijn er om de twee jaar wel wat updates. Het is dan ook erg verschillend.”

“De wagen is overduidelijk veel sneller, als racepiloot word je echter gewoon aan die snelheid, het is meer de mogelijkheid van de wagen om met de hoeveelheid downforce zo snel door de bochten te gaan en laat te remmen. Het is ongelooflijk!”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022