Domenicali spreekt niet over handloos rijden van Alonso

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali zal het blijkbaar zelf niet willen weten. Fernando Alonso dient zijn wagen optimaal te doen functioneren door beide handen van het stuurwiel te halen.
Bij de Italiaanse renstal Ferrari heeft men het zogenaamde F-duct duidelijk toegepast tijdens de kwalificatie in Barcelona. Fernando Alonso diende het systeem te activeren met zijn linkerhand terwijl op exact hetzelfde ogenblik ook nog eens de balans van de F10 een wijziging vereiste. Daarvoor gebruikte de Spaanse rijder dus regelmatig tegelijkertijd zijn beide handen waardoor het stuurwiel zijn gang kon gaan. Bij Ferrari heeft Stefano Domenicali geen uitleg klaar voor het mogelijk onveilig rijden van Alonso. Alonso kwalificeerde zich als vierde.

“Over de manier waarop Alonso het F-duct gebruikte kan ik alvast zeggen dat hij vast niet met zijn voeten aan het sturen was. Misschien is onze wagen zo goed dat sturen op bepaalde ogenblikken overbodig is. Alonso kan de wagen perfect sturen op deze manier maar we zullen inderdaad nog moeten leren over de exacte toepassing van het F-duct”, aldus Domenicali over de nieuwste rijstijl van Alonso.

Fernando Alonso behaalde in elk geval de vierde startplaats voor morgen. Teamgenoot Felipe Massa moest dan weer genoegen nemen met de negende plaats.

“We zagen gisteren al dat de wagens van Red Bull zeer snel waren. Tijdens de wintertests waren ze hier eveneens erg snel en dat betekent dat het circuit hun erg goed ligt. We hoopten op een derde startplaats voor morgen maar uiteindelijk deed Hamilton het iets beter dan Alonso. Felipe voelde zich niet optimaal in de wagen en daarom presteerde hij vandaag niet zo goed als Alonso”, zo verklaarde Domenicali tot slot.

a:0:{}
Ferrari-teambaas Stefano Domenicali zag beide rijders afgelopen weekend in een zeer respectabele positie over de finish komen. Toch vond hij de kwalificatie op zaterdag een spijtige zaak voor veel supporters
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}