Dramatische klapband voor Vettel: “We werden volledig verrast”

Voor Sebastian Vettel zat het venijn tijdens de GP van Groot-Brittannië overduidelijk in de staart. Uit het niets kreeg Vettel net als teamgenoot Kimi Raikkonen een klapband. De Duister verloor zijn vierde plaats en slaagde er nog net in om als zevende over de finish te rijden.

“Ik denk dat het zeker en vast een beetje beter voor ons had kunnen verlopen. Rampzalig was het volgens mij echter niet,” blikt Sebastian Vettel terug op zijn race. “Ik denk dat we over een goede wagen beschikten, zeker in de bochten. De balans van de wagen was goed. Tijdens de race vatten mijn remmen vuur bij de start, wat zijn invloed had op mijn start. Vervolgens was het een moeilijke race.”

Dat Vettel tijdens het begin van de race niet voorbij Verstappen geraakte was volgens Vettel cruciaal voor de rest van de race.

“Ik geraakte niet voorbij Max en slaagde daarin uiteindelijk wel tijdens de pitstop. Vervolgens reden we in derde, vierde positie. Het was duidelijk dat Valtteri zou komen opzetten want hij profiteerde ervan dat ik vast zat in het begin van de race. Allerlei kleine dingen zorgden er echter voor dat we een drukke namiddag beleefden.”

Vettel deed enkele ronden voorafgaand aan het probleem bij Raikkonen zijn beklag over zijn band rechts vooraan. Vettel denkt echter niet dat Ferrari veel anders had kunnen doen.

“Achteraf bekeken is het eenvoudig maar op het moment zelf voelde het goed. Kimi had volgens mij een gelijkaardig probleem en zijn banden waren minstens zo’n vijf tot zes ronden minder oud dan die van mij. Ik denk dan ook dat we verrast werden,” besluit Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed