Drie races op F1-kalender maar waar blijft een Amerikaanse F1-piloot?

Mercedes media
Mercedes media

Met Las Vegas komt er volgend jaar na Texas en Miami een derde Amerikaanse race op de F1-kalender. Volgens Stefano Domenicali is het voor de Formule 1 echter ook belangrijk om binnenkort een Amerikaanse rijder op de startgrid te hebben.

Met het Haas F1 team beschikken we al over een Amerikaans F1-team maar het blijft wachten op een Amerikaanse rijder op de startgrid. Tijdens de presentatie van de race in Las Vegas werd F1-baas Stefano Domenicali gevraagd naar het belang van een Amerikaanse rijder.

“Het is erg belangrijk, maar het moet ook echt zijn,” waarmee Domenicali benadrukt dat niet zomaar de eerste de beste Amerikaanse rijder op de startgrid moet verschijnen.

“Het is belangrijk omdat mensen het verschil maken. Zij zijn de protagonisten. Iedereen verbindt zich met een naam of een gezicht. Er is een referentie, maar het moet echt zijn.”

“Vanuit een commercieel standpunt, vanuit het standpunt van de organisator of de promotor, wie zaken wil doen in de Verenigde Staten, de man of vrouw die als rijder op de grid staat is dan belangrijk.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner