“Max Verstappen en Lewis Hamilton zullen meer met hun verstand moeten racen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voormalig F1-piloot Gerhard Berger vraagt zich af of Lewis Hamilton en Max Verstappen dit jaar hun rijstijl en attitude tijdens de gevechten zullen aanpassen. De nieuwe F1-bolides zorgen er immers voor dat de krachtsverhoudingen anders liggen en dat leidt ook tot een andere strijd op het circuit.

Lewis Hamilton zag in Ayrton Senna altijd zijn grote voorbeeld maar volgens Berger trekt Hamilton ook op Alain Prost die veel meer ‘analytisch’ reed en met het hoofd. De finish halen en zo punten scoren is vaak belangrijker dna winnen.

“Ik weet niet of hij zo agressief zou zijn geweest als dat Max was, of dit de juiste richting zou uitgaan,” vertelde Gerhard Berger tegenover ‘Autosport’.

“Ik vind dat Lewis het soms op een slimme manier deed door niet te blijven doorgaan, door niet te crashen, maar het vervolgens op een andere manier alsnog te doen. Met al de ervaring die Lewis heeft is hij erg sereen. Hij gebruikte constant de kansen die hij kreeg.”

Volgens Berger deed Lewis Hamilton, ondanks dat hij uiteindelijk de wereldtitel niet behaalde, zeer goed in 2021. Daarop was volgens Berger maar één uitzondering, de race in Silverstone waarin hij Max Verstappen aanreed en de Nederlander zwaar crashte.

Berger vraagt zich echter ook af hoe Max Verstappen dit jaar zal reageren, hoe zijn rijstijl zal veranderen indien blijkt dat Red Bull daadwerkelijk over een betere wagen beschikt dan Mercedes.

“Als Red Bull dit jaar de beste wagen heeft dan gaat Max zich misschien aanpassen of het andere manier gaan doen,” aldus Berger. “Misschien heeft hij die agressie dan niet nodig.”

Volgens Berger wil je als rijder nooit uitvallen, en al zeker niet wanneer je weet dat je over de beste wagen beschikt.

“Wanneer je zo agressief bent en het werkt niet, wanneer je elkaar raakt, of je uit de race valt, dan doet het pijn,” vat Berger de moeilijke balans die je als rijder steeds moet weten te vinden samen.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer