“DRS van Mercedes is moeilijk te kopiëren”

Van bij het begin van het seizoen is er heel wat te doen geweest rondom het DRS van Mercedes. Veel teams protesteren ertegen en dat heeft volgens Ross Brawn één goede reden: het systeem is moeilijk te kopiëren.
Op zich kan je het DRS dat Mercedes gebruikt perfect kopiëren, daarin schuilt er dus geen probleem voor de andere teams. Het systeem valt echter moeilijk te integreren op de bestaande wagens van de andere teams. (lees en bekijk: VIDEO: Wat is het geheim van Mercedes?).

Vooral Lotus en Red Bull strijden serieus tegen het systeem van Mercedes. Er werden reeds diverse protesten ingediend, maar de FIA heeft het systeem telkens legaal bevonden. De teams willen nu dat de FIA het systeem nogmaals bestudeert, maar het is maar de vraag of de FIA haar mening zal veranderen.

Volgens Ross Brawn toont de tegenstand tegen het systeem van Mercedes aan dat ze iets uniek hebben gevonden dat door de anderen moeilijk over te nemen is.

“De tegenstand tegen ons systeem is zo hevig omdat ze inzien dat het moeilijk na te maken is,” aldus Brawn. “Het is een zeer eenvoudig en goedkoop systeem. Het valt echter moeilijk te integreren in een bestaande wagen. Dat is de belangrijkste reden waarom sommigen zo gefrustreerd zijn. Indien iemand het eenvoudig op een wagen zou kunnen plaatsen dan zou er zeker en vast niet zo’n grote discussie over zijn.”

Mercedes heeft dus blijkbaar echt wel iets uniek aan haar wagen, al heeft dat tot op vandaag nog niet veel succes met zich weten mee te brengen. Het team behaalde dit seizoen nog maar één wk-punt.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed