Schumacher hoopt op meer geluk in China

Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher hoopt nog maar eens op een sterk resultaat in 2012. Zijn geluk zou in China alvast kunnen terugkeren.
Michael Schumacher waagde zich in 2010 aan een project dat hem dit seizoen vruchten zou moeten afwerpen. De Duitser scoorde in de afgelopen twee races het enige punt voor de renstal Mercedes. In China, de komende race, eindigde hij destijds als tiende. Vorig seizoen werd hij er na een regenrace in een oncompetitieve Mercedes knap achtste.

Een slecht functionerend DRS deed hem toen tijdens de kwalificatie de das om. Dit jaar lijkt het geluk hem in China opnieuw te zullen toelachen. Bij Mercedes beweerde men ondertussen dat men het tempo tijdens de kwalificatie nu ook zal kunnen aanhouden op zondag.

“In de eerste plaats denk ik altijd aan de plaatselijke supporters. Gedurende de meerdere seizoenen zijn ze mij in China altijd blijven steunen. Daarvoor ben ik mijn supporters enorm dankbaar. Wat de wedstrijd betreft moet ik toegeven dat het geluk me er niet altijd lief is geweest. In 2006 behaalde ik in China de zege maar verder ging het er niet altijd even makkelijk. Al zou het geluk me dit seizoen wel eens gunstig kunnen zijn. Het team is zeer intensief gaan werken aan onze snelheid tijdens de races op zondag. We hopen onze supporters een sterk resultaat te kunnen afleveren”, aldus Michael Schumacher.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021