Ecclestone is tegen de komst van nieuwe motoren

Bernie Ecclestone is absoluut niet te vinden voor de komst van de viercylinder turbomotoren dewelke hun intrede zullen doen vanaf 2013.
“Ik ben tegen, tegen en nog eens tegen de overgang naar deze kleine turbomotoren” liet Ecclestone heel duidelijk verstaan. Niet alleen is hij gekant tegen de viercylinder, hij stelt zich ook vragen bij het geluid dewelke dit type motor zal maken. “De mensen willen trillen bij het horen van een F1-motor, en ik vrees dat het hier niet het geval zal zijn.”

Maar Ecclestone krijgt de wind langs voor van FIA-voorzitter Jean Todt.

“We moeten mee evolueren, stilstaan is achteruitgaan. Nieuwe, groenere technologieën zullen in de toekomst meer en meer deel gaan uitmaken van de F1. Ook is het daarom dat de 1.6 liter viercylinders een merkbaar lager verbruik zullen moeten hebben dan nu het geval is met de V8, er zal een daling van 35% genoteerd worden.”

En ook de argumentatie betreffende het geluid veegt Todt van tafel.

“Twee decennia geleden reden de F1 wagens met V12 motoren, vandaag nog met V8 2.4 liters. Is het geluid er dan zo op achteruitgegaan? Als we onze positie als koninginneklasse van de autosport willen aanhouden moeten we mee evolueren met de maatschappij. Trouwens zullen er in de nabije toekomst nog meer groene (r)evoluties te verwachten zijn in onze sport.”

Wordt vervolgd…..

Geschreven door Bart Termote
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print