Schumacher: “Mercedes kan tweede worden achter Red Bull”

De voorbije maanden waren er ernstige twijfels over het potentieel van de nieuwe Mercedes GP bolide maar die lijken nu compleet weg te zijn.
Volgens Michael Schumacher kan Mercedes GP mogelijk de grote uitdager van Red Bull Racing zijn. Na de problemen en twijfels van de voorbije maanden stond Michael Schumacher in Australië met veel vertrouwen de pers te woord.

Na de recente updates zou de MGP-W02 veel sneller zijn en dat zou ervoor moeten zorgen dat Schumacher en Rosberg de strijd met ondermeer McLaren en Ferrari moeten kunnen aangaan. Meer zelfs, Mercedes GP zou de naaste rivaal van Red Bull moeten zijn.

“Ik kijk ernaar uit, zeker na de wintertest,” zei Schumacher tegenover de pers in Melbourne. “Mercedes heeft een serieuze stap voorwaarts gezet met deze wagen. Het heeft bij de ontwikkeling van de wagen het pad van vooral de prestaties gevolgd en dat is de juiste keuze gebleken.”

“Dit weekend moeten we ons bewijzen en we hebben er zeker de mogelijkheden voor. We mogen ons alleen niet overschatten en realistisch blijven. Dat betekent dat Red Bull het te kloppen team is.”

“Ik denk dat we een erg belangrijke rol gaan spelen vlak daarachter. Ook de groep achter Red Bull zal erg goed zijn. Ferrari, Renault ziet er goed uit, Williams ziet er goed uit en laat ons vooral ook McLaren niet vergeten, ze zullen veel beter zijn dan tijdens de wintertests. Ons nieuw pakket zorgt er echter voor dat we voor die tweede plaats kunnen strijden.”

Afspraak wanneer de rode lichten doven en de race begint …

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
image

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print