“Er gaat veel ingehaald worden”

Jenson Button zegt dat het publiek verstelt zal staan door de vele inhaalpogingen die er zullen komen.
De reden daarvoor is de verstelbare achtervleugel en de nieuwe banden van Pirelli. Vooral in de laatste ronden voorspelt de wereldkampioen van 2009 een regen aan inhaalpogingen.

“Ik denk dat er zoveel ingehaald zal worden op het einde dat het misschien wel choquerend zal zijn voor het publiek.” vertelt Button. “Het zal tot de laatste bocht duren tot het beslist is en dat is geweldig. Ik weet niet of dat ook nog voor de rest van het seizoen zo gaat zijn, maar het gaat zeker hier zo zijn omdat we de banden nog niet goed kennen.”

De Brit maakt er dus geen geheim van dat het sparen van de banden essentieel zal zijn om een goede race af te werken. Er werden al lang veel pittops voorspelt, maar de laatste set banden zal de belangrijkste zijn volgens Button.

“Het zal vooral belangrijk zijn om tijdens je laatste stint op je banden te letten. De twee of drie daarvoor zullen niet zo belangrijk zijn. Het belangrijkste is om één ronde voor de rest je laatste set te laten monteren.”

“Zo kan je ze het best inhalen, want op je nieuwe banden zul je ongeveer drie seconden sneller zijn. Het blijft de vraag wie zo dapper is om als eerste binnen te komen, want hij kan al de posities die hij goedgemaakt heeft terug verliezen als zijn banden op zijn.”

“Het zal wikken en wegen zijn en het zal nog enkele gp’s duren alvorens we de juiste strategie te pakken hebben.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}