Ecclestone maakt zich zorgen over vertrek Gilles Simon bij de FIA

Bernie Ecclestone gaf zopas publiekelijk toe dat ook hij zich zorgen maakt over het vertrek van Gilles Simon bij de FIA. Een nieuw fabeltje dat mede geschreven werd door de FIA.
Dat spionage niet is toegestaan in de F1 wisten we al in 2007. De Britse renstal McLaren bekwam destijds kostbare informatie over Ferrari. Geen wonder dat beide wagens zowat enkel in kleur verschilden. Mike Coughlan zette de bewuste informatie leukweg op cd om ze vervolgens bij McLaren te raadplegen. Het zogenaamde “Spygate-schandaal” werd uiteindelijk bestraft met een boete van 100 miljoen dollar. Coughlan zag gelijk ook zijn reputatie krimpen tot beneden nul.

Het fabeltje van vandaag draait om Gilles Simon die weer aan de slag gaat als technisch directeur van ‘Pure’. Na zijn activiteiten binnen de FIA zal hij samen met Craig Pollock instaan voor de productie van toekomstige motoren. Maar Gilles Simon is momenteel in het bezit van geheime informatie van de motorenfabrikanten in de Formule 1 alsook hun toekomstplannen. Vooral de Italiaanse renstal Ferrari maakt zich momenteel zorgen om de verschuiving van Gilles Simon. Al mag gezegd worden dat ook Bernie Ecclestone het opnieuw voor de teams weet op te nemen.

“Het is inderdaad geen goede zaak wanner Gilles de FIA verlaat. Hij zal opnieuw als ingenieur aan de slag gaan. Dit met kostbare informatie van de FIA. Hij beschikt over informatie van alle huidige teams. Het is helemaal niet correct”, zo verklaarde Ecclestone aan het Italiaanse ‘La Gazzetta dello Sport’.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print