Ecclestone niet onder de indruk van besparingen

Bernie Ecclestone is nog niet onder de indruk van het nieuwe besparingsplan dat ervoor moet zorgen dat de kosten in de Formule 1 zullen dalen. Volgens de Brit zouden de teams weinig moeite doen om te besparen en trekken ze weldra richting Melbourne met meer medewerkers dan voorheen. De economische crisis heeft dus blijkbaar nog niet echt zijn invloed op de teams uit de hoogste tak van de autosport en dat is dus maar goed ook. Echter wil de F1 CEO de sport toch goedkoper maken en zal men misschien de besparingsplannen moeten herbekijken.

“Ik had verwacht dat de teams opvallend minder mensen aan het werk zou stellen tijdens een GP maar dat is dus zeker niet het geval. Wij regelen al het papierwerk en dus ben ik er zeker van dat ze zelfs meer mensen zullen inzetten dan in 2008. Volgens mij zijn de teams niet echt bezig met de besparingen en dat wil misschien zeggen dat de economische crisis hun nog niet raakt”, aldus Bernie Ecclestone.

Op 17 maart zal de FIA de laatste vergadering starten alvorens het nieuwe seizoen van start gaat. Een van de punten zou dus het nieuwe spaarplan zijn van de FOTA. Enkele teams blijven het dus belangrijk vinden dat de kosten dalen en bij Renault liet men alvast merken dat de FIA maar best gehoor kan geven aan dit voorstel.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023